ponedjeljak, 28. veljače 2011.

TIBETANSKA GLJIVA-ČINI ČUDA


Tibetanska Gljiva (kefir)
Ovu gljivu su uzgojili Tibetanski monasi. Ima sljedeća ljekovita svojstva:
-reguliše izmjenu odbrambenih tvari u organizmu
-liječi bolesti srca, udara, i razgrađuje kolesterol u žilama
-liječi gušteraču, jetru i slezenu
-liječi žuč, čisti žučne kanale, dvanaesterac i otapa žučne kamence
-gljiva stvara antibiotik i liječi upalna mjesta u organizmu
-reguliše krvni pritisak (tlak)
-liječi oboljele bubrege i kontroliše bubrežne puteve
-otklanja, odnosno koči razvoj novih metastaza
-reguliše mlitavost i umornost koji su prouzrokovani stesom

Priprema za jednu osobu:
Dvije jedaće kašike gljiva preliti sa 0,25 litara (dva i po decilitra) nekuhanog mlijeka. Nakon 24 sata procjediti smjesu kroz plastičnu cjediljku pomoću drvene ili plastične kašike. Nipošto gljiva ne smije doći u kontakt sa metalom jer će uginuti. Tako procjeđeno mlijeko je spremno za piti. Gljivu preostalu na plastičnoj cjediljci dobro oprati u hladnoj tekućoj vodi i ponovo spremiti u čistu staklenku, najbolje teglu (galon) sa plastičnim poklopcem. Staklenu posudu sa mlijekom držati po strani u kuhinji na sobnoj temperaturi, nipošto na kuhinjskom stolu, jer se posuda ne smije tresti.

Upotreba:
Obrađeno mlijeko piti 20 dana, uvijek naveče prije spavanja. Poslije 20 dana učiniti pauzu od 10 dana, a može se piti i bez pauze. Tako treba ponavljati nekoliko puta, tako dugo dok  ne primjetite poboljšanje i steknete samopouzdanje. Važno je znati da gljiva postaje crna  ukoliko se ne preljeva mlijekom  i nakon 24 sata gubi moćstvaranja ljekovitih svojstava.
U pauzi od 10 dana  gljivi opet  treba davati mlijeko svaki dann koje se isto cijedi, a ako ga nema ko piti onda se ono baca.
Zdrava gljiva se udvostručuje (razmnožava) svakih 17 dana. Može se prepoloviti i nekome dati.
Gljivu je donio jedan profesor koji je radio u Indiji i tamo obolio od raka jetre. Liječili su ga ovim postupkom tamošnji monasi i ozdravio je. Kući je došao ozdravljen. Pri povratku je donio komadić gljive i tako se ona proširila po Evropi.

Nema komentara:

Objavi komentar